Vrijwilligerswerk   

Aangemaakt door :

Stephanie De Block

Locatie:

Iringa, Tanzania

Hallo allemaal!

 

Het afgelopen jaar is heel de wereld hard getroffen door de Covid-19 crisis. Maar waar niet altijd bij stil gestaan wordt, is dat ook de ontwikkelingslanden het erg hard te verduren hebben. Verschillende landen waaronder Tanzania zijn erg afhankelijk van vrijwilligers. Echter zijn heel wat vrijwilligers naar hun thuisland teruggekeerd, waardoor er geen helpende handen meer zijn die noodzakelijk werk kunnen verrichten.

 

Door een te kort aan vrijwilligers kunnen niet alle kinderen meer naar school, wat grote gevolgen zal hebben op latere leeftijd. Zeker omdat jongeren in Iringa op latere leeftijd sowieso al vaak van school blijven door armoede, huiselijk geweld of omdat ze moeten werken voor het gezin. Het is dus belangrijk om de kindjes al vanaf jonge leeftijd bewust te maken van het belang van educatie en scholing. Daarom zal ik deze zomer werkzaam zijn op een kleuterschooltje in Iringa (Tanzania) waar ik zal helpen met lesgeven, knutselen, sporten,…

 

Het zou leuk zijn om niet met lege handen aan te komen. Daarom ben ik op zoek naar educatieve materialen of speelgoed om mee te nemen. Dus mijn vraag: Heb jij nog (makkelijke) Engelse boekjes, stevig speelgoed, barbiepoppen, springtouwen,…op zolder liggen en kan je ze kwijt? Stuur me dan een berichtje en dan kom ik het met veel plezier ophalen! Daarnaast zijn ze ter plaatse bezig met het verbouwen van een schooltje, hiervoor zou ik graag een beetje geld inzamelen om spullen zoals een krijtbord, stoelen of banken mee te kopen. Wil jij graag een steentje bijdragen voor de bouw hiervan? Dat kan via het volgende linkje:


Heel erg bedankt en veel liefs!

Stephanie

€ 135

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.