Kinderwelzijn   

Created by :

Stichting Eendracht

Location:

, Nederland

Admiraliteit schip Eendracht

Wij zijn een admiraliteit schip voor RA19, de Fryske Marren. Dit maakt onderdeel uit van scouting Regio Friesland. Omdat wij voor de admiraliteit (en niet namens) opereren hebben wij bewust gekozen voor de naam admiraliteit-schip. Ons doel? Alle 6 de Friese waterscoutinggroepen ondersteunen bij hun spel en programma. Denk aan kampen, transport, vergaderingen, opkomsten of ondersteuning. 

De Eendracht Crew bestaat uit leden van deze waterscoutinggroepen, waardoor het schip voor, maar ook zeker door de Admiraliteit wordt gevaren.


In de zomer van 2018 zijn wij vanuit Friesland met drie scoutinggroepen over het water naar Zeewolde gereisd voor 10 dagen nationaal zomerkamp: Nawaka! Hoe verder de reis vorderde, hoe meer scoutinggroepen we tegenkwamen. Ieder met hun eigen vloot, hun eigen verhaal. Berry herkende dit met name, hij heeft vroeger met zijn regio ook een wachtschip gehad. Mooie verhalen, fantastische herinneringen: hij heeft ons geënthousiasmeerd!


Al snel werd er geopperd we dat we Nawaka 2022 met ons eigen wachtschip wilden komen. Als regio. Zo kunnen we alle groepen voorzien

van vervoer van de boten, maar kunnen we ook de regio ondersteunen bij bepaalde activiteiten. We kunnen het schip beschikbaar stellen aan groepen uit het hele land en ze zo hun zomerkamp in Friesland laten houden zonder al te veel gedoe.


Terwijl de plannen gemaakt werden, kwam er een droomschip voorbij. De Eendracht werd te koop aangeboden. We hebben contact gelegd met de eigenaars en nog geen maand later hebben we het schip bezichtigd. Eigenlijk waren wij op slag verliefd. Dit schip ademt scouting. Dit is exact wat wij voor ogen hadden! In het voorjaar van 2019 was het dan eindelijk zo ver. De Eendracht wordt naar Friesland gevaren om daar als admiraliteitschip verder door het leven te gaan.


Onze crew is direct enthousiast. Zo wordt het schip schoongemaakt en opgeruimd, de oude watertank verwijderd en materiaal gekocht om de

keuring zonder problemen te laten verlopen. Omdat de Eendracht nu een regioschip is krijgt zij haar eigen stijl, compleetmet kleding en, zoals het bij scouting hoort, dassen!Maar toen kwam de eerste Lockdown, inkomsten waren er niet meer en projecten kwamen stil te liggen.

De crew ging druk op zoek naar een oplossing om te voorkomen dat dit ruim 100 jaar oude schip ook een slachtoffer werd van deze crisis.


Om het schip in orde te maken is er geld nodig. wij hopen dat u ons daarbij wilt helpen.

€ 143 of € 14.996
1% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Anonymous 3 months ago
€5
Anonymous 3 months ago
€19
Anonymous 3 months ago
€14
Anonymous 3 months ago
€5
Anonymous 3 months ago
€5
Anonymous 3 months ago
€19
Anonymous 3 months ago
€14
Anonymous 3 months ago
€5