Noodhulp   

Aangemaakt door :

Gerrit Korvemaker

Locatie:

Málaga, Spanje

Ik ben Gerrit Korvemaker, ik ben 75 jaar en leef in Spanje. Helaas ben ik in de afgelopen jaren mijn bezittingen kwijt geraakt. Mijn hele leven heb ik hard gewerkt tot ik in 2011 kanker kreeg. Na 2 jaar hard vechten heb ik dit gelukkig overwonnen. Helaas is dit nu veranderd. Ik ben bedrogen en berooid achter gelaten.

Ik heb uw hulp nodig.


Goededag,


Mijn naam is Gerrit Korvemaker, ik ben inmiddels 75 jaar jong en leef in Spanje.

Helaas ben ik in de afgelopen jaren mijn huis, bezittingen en vermogen kwijt geraakt. Mijn hele leven heb ik altijd had gewerkt tot ik in 2011 kanker kreeg. Na 2 jaar hard vechten heb ik dit gelukkig overwonnen. In mijn leven heb ik altijd alles zelf gedaan. Ik heb geen vrouw of kinderen gehad maar ik was een trotse man. Helaas is dit nu veranderd. Ik ben bedrogen en berooid achter gelaten.



Wat is er gebeurd?


Ik woon in Alhaurin de la Torre vanaf 1998 en heb hier bijna 15 jaar mijn laboratorium (electronica en thermo dynamica) gehad.


In 2011 kreeg ik kanker en heb mijn bedrijf verloren, kon niet meer naar mijn klanten, maar ben nu genezen.


Ik heb in die tijd mijn terrein verkocht (1500 m) en heb van dat geld een huis laten bouwen. Toen het klaar was, wilde de gemeente me geen eerste bewoning verstrekken. Ik ben naar de consejal (wethouder, Salvador) gegaan om te vragen waarom, daar ik een architect heb die zei dat alles correct was. En ook heb ik gezien dat het huis conform de tekening is gebouwd.


De consejal vertelde mij dat de occupatie (ik had toen geen idee wat dat was, blijkt het dak oppervlak te zijn) 1,4% te groot was, volgens het college van architecten een “lichtelijke” overtreding.


De consejal zei dat ik iets symbolisch moest betalen. Mijn antwoord: ‘Ok, maar het is niet mijn fout, het is de fout van de architect. Maar als het een symbolisch bedrag is, ok’.


Toen de sanctie arriveerde, bleek het 21000 Euro te zijn, te betalen is (naar ik meen) in 20 dagen.


Weer naar de consejal met de vraag of dat ‘symbolisch’ te noemen is.


Hij zei: ‘Nee, dat kan niet. Wanneer het college van architecten zegt dat het lichtelijk is, is dat zo en dat is niet conform deze sanctie’. En verder vertelde hij: ‘Op dit moment is de occupatie 10% van het terrein oppervlak en de gemeente gaat dat naar 30% verhogen, dus jouw 11,4 % valt dan binnen alle normen. Geef me alle papieren, wanneer die arriveren en ik ga het vertragen totdat we de wijziging naar 30% hebben en dan kan ik alles cancelen’. Leek me een eerlijk voorstel en ik vertrouwde hem.


Maar wat heeft hij gedaan?… Niets totdat de laatste betalingstermijn verstreken was en toen heeft hij de sanctie aan het patronato overgedragen (NB letterlijk is patronato een patronaat, maar in Nederland hebben wij dat niet in die zin. Hiermee wordt bedoeld: een kantoor dat zich bemoeit met de inning van allerlei soorten van betalingen). En volgens de wet heb ik alle rechten op verdediging of beroep verloren omdat ik niets gedaan heb totdat de laatste betalingstermijn was verstreken. Het was een val om te voorkomen dat ik in beroep ging, en helaas een heel sterke val.


Toen ik de consejal in het gemeentehuis ontmoette heb ik hem direct gezegd dat hij me in de val had gelokt. Hij zei: “Dat is niet mijn schuld, het is in opdracht van de burgemeester”.


Ik heb daarna een vergadering met de burgemeester gehad. Het antwoord was simpel: ‘Als je niet betaalt, breken we je huis af en dat is jammer voor zo een mooi huis met zo een mooi uitzicht…’.


Hoe weet hij dat? Wil iemand mijn huis hebben?


Het patronato wilde 600 Euro in de maand hebben, hetgeen ik niet kan betalen van mijn pensioen. Ik moet ook een aantal jaren dubbele IBI (NB onroerend goed belasting) betalen (3000 Euro) Tevens ben ik niet echt sterk meer na de kanker en ik kan geen 7 km naar het dorp lopen en terug berg op met een lading boodschappen. Ik kan niet zonder auto verplaatsen, ik ben 75 jaar.


Ik betaal elke maand 100 Euro en de gemeente heeft beslag op mijn rekening gelegd en heeft daar nog eens meer dan 500 Euro van afgehaald (Ik dacht dat men op een pensioenrekening geen beslag kon leggen, maar misschien zit ik fout).


Inmiddels is mijn huis afgebroken en is er beslag gelegd op mijn rekening en de grond van mijn woning op alle kosten te vergoeden.


En dat allemaal door een ‘lichtelijke’ fout van een architect?”



Wat gaat er met mij gebeuren?


Na mijn levenlang hard te hebben gewerkt ben ik alles kwijt. Ik heb geen geld en geen woning. Ik kan tijdelijk overnachten bij mijn buren maar dat kan niet voor altijd. Nooit in mijn leven heb ik ergens voor hoeven smeken, maar nu vraag ik u om hulp. Wilt u mij helpen om mijn laatste jaren goed door te komen. Ik hoop genoeg bij elkaar te kunnen sparen om terug te keren naar Nederland en hier woonruimte te vinden.


Alles is welkom en voor iedereen die mij helpt alvast bedankt.

€ 10 van € 25.000
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.