2016 Jurre loopt voor Alzheimer!

2016 Jurre loopt voor Alzheimer!

Maatschappij

Created by :

2016 Jurre loopt voor Alzheimer!

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 350 of € 500
70% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

In het VUmc Alzheimercentrum streven we er naar om zowel zorg als onderzoek van wereldformaat te leveren om zo de ziekte van Alzheimer, maar ook de andere vormen van dementie, beter vast te stellen en te begrijpen. Het ultieme doel is om de ziekte te kunnen behandelen of zelfs te voorkomen en zo de sociale, maatschappelijke en economische gevolgen te beperken. 


Ik werk als arts-onderzoeker om hier een bijdrage aan te leveren. Mijn onderzoek richt zich erop om de ziekte van Alzheimer vast te kunnen gaan stellen in het oog, in het netvlies om precies te zijn. De hoop is dat we de ziekte zo’n 15 jaar voor het begin van de klachten kunnen gaan vaststellen. Met de huidige en nieuw te ontwikkelen medicijnen denken we zo de ziekte veel effectiever aan te kunnen pakken, voordat ernstige schade aan de hersenen aanwezig is. 

Om het bovenstaande onderzoek mogelijk te maken is geld nodig, veel geld. Daarom lopen wij met een topteam bestaande uit medewerkers van Aegon, (arts)-onderzoekers, neuropsychologen, neurologen, patiënten en twee hoogleraren de Dam tot Dam-loop om te laten zien dat wij samen de strijd aan gaan! 

Strijdt met ons mee voor een wereld zonder dementie en steun ons!
Bij voorbaat dank en tot ziens bij de finish, 
Namens het gehele team, 
Jurre den Haan