15 euro voor warme voeten voor vluchtelingen

15 euro voor warme voeten voor vluchtelingen

Maatschappij

Created by :

15 euro voor warme voeten voor vluchtelingen

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 25 of € 3.750
0.7% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Voor vluchtelingen op Kos, met steeds kouder wordende voeten, ben ik deze actie begonnen. Wil jij hen helpen, om weer warm te worden? Met elke donatie van 15 euro krijgt een vluchteling een paar schoenen!

Vertel eens?

Afgelopen zomer ontmoette ik Renata Papakosta, in Griekenland. Een warme, krachtige, humorvolle vrouw. Ze doet veel. Waaronder het ondersteunen van vluchtelingen, samen met andere vrijwilligers van Kos Solidarity. Ze vertelde me afgelopen zaterdag, hoe ze dichtbij het vluchtelingenkamp van de UNHCR, een groep vluchtelingen hadden gevonden waarvoor in het kamp geen plaats meer was. Ze hebben in de buurt van het kamp, in kapotte gebouwen, een soort tenten gemaakt waarin ze de aanstaande winter hopen te overleven. Renata vertelde: 'Er zijn zo ongeveer 300 mannen ​buiten het kamp - en waarschijnlijk nog wel meer. Ze lopen nu nog rond op kapotte, afgetrapte gympies en slippers. Het is al flink koud aan het worden. Er zijn ook jassen en broeken nodig ....  

Ze waren helemaal alleen. Toen we hen vonden, vroegen ze ons om hen alsjeblieft een keer in de week op te zoeken, zodat ze zouden weten en merken dat er tenminste iemand wist dat ze bestaan!​'

Wat is er nu het meest nodig?

Voor ongeveer 250 mannen zijn schoenen nodig. Lokale ondernemers zijn bereid gevonden, om voor die heel gunstige prijs, €15-, goede warme schoenen aan te bieden. In totaal is dus €3750- nodig.

Meer is heel welkom, dan kan er ook kleding worden gekocht.


Wat kan ik doen?

Je kunt hier 15 euro storten. Simpel en snel.Het mag ook minder - en zeker ook meer zijn: alle beetjes zijn welkom. Hoe sneller, hoe liever, want het wordt steeds kouder!Je kunt het bij de belastingdienst opgeven als gift.

Andere mogelijkheden, als doneren via deze site niet lukt, zijn de volgende:

- Je gift storten, direct op het daarvoor, in overleg met de ASNbank vrijgemaakte rekeningnummer NL19 ASNB 0879 7235 99.

- Of via de gelijktijdige engelse crowdfunding (https://gogetfunding.com/with-e15-to-start-you-can-warm-a-syrian-refugees-feet-heart/).

En natuurlijk: met het delen van deze actie in jouw netwerk help je enorm!

Warme dank als je meedoet en deelt!

Hoe gaat dan die geldstroom? Blijft er niets hangen, ergens?

Het enige wat er van de donaties afgaat, zijn de (lage) commissie van de crowdfundings-platformen, bankkosten en visa/paypal kosten. De platformen zijn uitgezocht op het meeste gemak en de gunstigste commissies en kostenstructuren.

Hee, belastingvoordeel? Kun je daar meer over vertellen?

Hier vind je meer info: http://info.whydonate.nl/donaties-ontvangen.html

Waarom zijn er twee crowdfundingsacties?

Dit is een internationale actie. Dat vraagt een Engelse crowdfunding met mogelijkheid om internationale betalingen te doen. Maar.. we willen ook Nederlands kunnen lezen en met iDeal betalen! Daarom ook deze Nederlandse actie. De bedragen blijken niet te kunnen worden  gecorrigeerd. Dus: wil je weten wat in totaal ingezameld is, kijk dan op de . Zodat er goed zicht is op de inkomsten. En dan hebben ze straks schoenen en vast ook kleding - en dan?Renata: 'Als het lukt om kleding en schoenen te regelen, zullen we ons best doen om het (gebrek aan) voedsel- voldoende op te lossen en kookmogelijkheden te helpen scheppen.'En er zijn dan nog veel andere zaken die aandacht vragen, waaronder warme droge slaapplekken; en voorzieningen en benodigdheden voor persoonlijke hygiëne en gezondheid. Je kunt het wel zien, op de foto's.

Links naar de organisaties en acties:

https://gogetfunding.com/with-e15-to-start-you-can-warm-a-syrian-refugees-feet-heart/

https://www.facebook.com/Kos-Solidarity

http://kos-solidarity.com/