fbpx
Een gedeelte van het logo van Whydonate. Alleen het beeldmerk.

Crowdfunding goed doel starten

Crowdfunding goed doel, online geld inzamelen.

Doneeractie met Crowdfunding

Whydonate is de nummer 1 donatie website van Nederland en Europa! Met deze doneeractie website zamel je gemakkelijk geld in voor een crowdfunding goed doel of een crowdfunding particulier project. Vele duizenden fondsenwerving donatie acties zijn de afgelopen jaren reeds succesvol afgerond. Iedereen die online donaties wil ophalen voor zichzelf, iemand anders of een goed doel kan een crowdfunding actie aanmaken op Whydonate. Online donaties ophalen voor een goed doel of particulier is de afgelopen jaren steeds populairder en toegankelijker geworden. Na het aanmaken van de doneeractie pagina, kun je direct beginnen met geld ophalen. Maandelijks komen er miljoenen (potentiële) donateurs naar het Whydonate platform om een doneeractie te steunen. Ben je benieuwd hoe het werkt? Maak dan gratis een geldinzamelactie pagina aan via de onderstaande knop en bekijk hoe het werkt. 

Crowdfunding Particulier

Voorheen konden alleen geregistreerde goede doelen (stichtingen of verenigingen) gebruik maken van donatie websites. Met Whydonate kan iedere particulier een doneeractie aanmaken en geld ophalen voor zichzelf of iemand anders. In de meeste gevallen hoeft er geen belasting over de ontvangen donaties te worden betaald, mits er aan bepaalde regels van de Belastingdienst wordt voldaan. Indien je geen hele grote bedragen per donateur ontvangt, hoef je geen belasting te betalen over de donaties die je ontvangt. Indien je zelf een donatie doet aan een ANBI geregistreerd goed doel, kun je de donatie van jouw inkomstenbelasting aftrekken. Het percentage wat je kunt aftrekken verschilt, dus controleer dit altijd met je boekhouder.

Crowdfunding Goed doel

Steeds meer mensen doneren incidenteel in plaats van een maandelijkse periodieke gift. Donatie campagnes voor goede doelen (stichtingen en verenigingen) worden daarom een steeds belangrijkere bron van inkomsten. Om succesvol donaties te werven middels online fondsenwerving, is het van belang dat je steeds nieuwe donateurs vindt die geïnteresseerd zijn in jouw donatie actie. Whydonate is daarom het ideale crowdfunding platform wat zorgt voor een continue stroom van nieuwe (potentiële) donateurs. Door jouw eigen achterban en netwerk te combineren met die van Whydonate kun je aanzienlijk grotere bedragen geld ophalen dan dat je het helemaal zelf zou doen. Whydonate deelt de campagnes via haar eigen social media kanalen, nieuwsbrief en home pagina, zodat deze extra zichtbaarheid krijgen. 

Croudfunding donaties particulier, geld ophalen voor jezelf of iemand anders.

In 3 stappen aan de slag

Creatie

Maak je eigen crowdfunding actie aan door tekst, video en afbeeldingen toe te voegen. Je bepaalt je eigen vormgeving.

Fondsenwerving

Bepaal zelf hoe lang jouw doneeractie duurt. Je kunt jouw actie snel onder de aandacht brengen via social media.

Uitbetaling

Ongeacht of je het doelbedrag haalt, je ontvangt altijd alle donaties.

Hoe start ik mijn DoneerActie?

Bij het starten van een nieuwe fondsenwerving actie heb je twee keuzes: je aansluiten bij een bestaand goed doel of een nieuw doel registreren (crowdfunding particulier of crowdfunding goed doel). Indien je een nieuw crowdfunding goed doel wilt registeren, vragen we je om een IBAN in te vullen waar wij de donaties op kunnen uitbetalen. Koppel je jouw geldinzamelactie aan een bestaand goed doel, dan worden de donaties direct aan dit goede doel overgemaakt en hoef je geen IBAN aan ons door te geven. Het aanmaken van een crowdfunding actie voor een goed doel of particulier is binnen enkele minuten gedaan, zodat je direct kunt beginnen met het verspreiden van de actie en de eerste donaties kunt ontvangen. Whydonate controleert ondertussen jouw pagina en zal jou middels de chat of telefoon ondersteunen waar nodig. *let op Crowdfunding wordt vaak verkeerd gespeld als ‘Croudfunding’.

Waarom Crowdfundingplatform Whydonate?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom Whydonate het meest geschikte crowdfundingplatform voor jouw doneeractie is. Al sinds 2012 helpt Whydonate particulieren en goede doelen om online miljoenen euro’s in te zamelen voor donatie acties en fondsenwerving campagnes. Door het grote succes is Whydonate de meest voordelige crowdfunding website met het grootste bereik. Het grote aanbod van betaalmethodes stelt je in staat om zelfs over de grenzen donaties in te zamelen. Een team van fondsenwerving professionals helpt je graag bij het opzetten van jouw doneeractie. Meer informatie over de functionaliteiten van het crowdfunding platform Whydonate vind je op deze pagina.

Voordelig

Whydonate is een voordelig en transparant donatie platform. Start gratis een donatie actie om te zien hoe het werkt!

Bereik

Whydonate bereikt internationaal miljoenen website bezoekers per maand. Zo krijgt jouw doneeractie de aandacht die het verdient.

Internationaal

Gezien het uitgebreide aanbod van betaalmethodes ontvang je met Whydonate donaties van over de hele wereld.

Crowdfunding Goed Doel: Wat kost het?

Het aanmaken van een crowdfunding actie op Whydonate is gratis! In tegenstelling tot andere crowdfunding platformen rekent Whydonate geen kosten aan de donateur. De donateur betaald alleen het daadwerkelijk gedoneerde bedrag voor jouw crowdfunding actie en dat is wel zo prettig! Whydonate werkt volledig op een no-cure-no-pay basis, wat betekent dat er alleen kosten in rekening worden gebracht indien je ook donaties hebt ontvangen. Ontvang je een maand geen donaties, dan betaal je niets. Gebruik maken van Whydonate kost dus niks, maar levert alleen geld op. Om het platform te kunnen onderhouden en verbeteren brengt Whydonate een servicefee van 5% in rekening. De betaalleverancier houdt daarnaast transactiekosten in per donatie. Het team bestaat voornamelijk uit fondsenwerving professionals en software programmeurs. Zo helpen we je graag om van jouw doneeractie een succes te maken en bieden we het meest innovatieve donatie platform van Europa aan. Meer informatie over het team en de organisatie kun je vinden op de over stichting Whydonate pagina.

crowdfunding donaties, croudfunding betaalmethodes, fondsenwerving geld ophalen

Crowdfunding in het nieuws

De Crowdfunding acties van Whydonate zijn vaak in het nieuws.

Gerelateerd Crowdfunding Donaties Nieuws

I

Partners

Menu
Top