Whydonate logo

Sporten voor het goede doel – Dit zijn de 5 Beste TIPS!

sporten voor het goede doel

Sporten voor het goede doel is een lucratieve manier om fondsen te werven voor het goede doel. Run For Kika (hardlopen voor het goede doel), Alpe d’Huzes (fietsen voor het goede doel), Samenloop voor Hoop (wandelen voor het goede doel), Arena Moves; de laatste jaren neemt het aantal evenementen flink toe en zijn ook de inkomsten van deze sportevenementen flink gestegen. Als wordt gekeken naar de opbrengsten en het aantal deelnemers aan de wedstrijden, dan kan worden geconcludeerd dat deelname onverminderd populair blijft en er ieder jaar weer meer geld voor het goede doel opgehaald word.

Ben jij sportief en wil jij je graag sporten voor een goed doel? Dat kan! Je kunt namelijk hardlopen, fietsen, wandelen of aan een andere sportieve activiteit meedoen voor een goed doel. Je kunt het zo gek niet bedenken. Dat houdt in dat je zelf een actie start, maar dan op een sportieve manier! Naast je sportieve prestatie, kun je dan ook nog een prestatie voor het goede doel neerzetten door sponsorgeld in te zamelen.

Sporten voor het goede doel Tips & Tricks

Ben je van plan binnenkort een sportevenement te organiseren waar geld voor het goede doel wordt ingezameld?  Tijdens de organisatie hiervan kan er veel op je afkomen. Of het nu gaat om fietsen, hardlopen of wandelen voor het goede doel, je wilt dat de dag zal slagen en dat iedereen plezier heeft. Middels een goede voorbereiding is het halve werk al gedaan. Graag voorzien we je van een aantal praktische tips.

1. Zoek een geschikte locatie voor het evenement

Hoe groot is het evenement? Gaat het alleen om fietsen voor het goede doel? Of worden er meerdere sporten gecombineerd? Hou ook rekening met het aantal bezoekers die langs kunnen komen de dag zelf.

2. Maak een draaiboek

Zeker met grote evenementen is het verstandig om een goed draaiboek te maken. Het is vervelend wanneer er tijdens het evenement niet duidelijk is wat er op dat moment gedaan dient te worden. Door een goed draaiboek op te stellen kan de dag gestructureerd verlopen. Ook met kleine evenementen is dit een must.

3. Promoot het goede doel vanaf het begin

Geef duidelijk vanaf het begin aan dat het sportieve evenement is gekoppeld aan een sponsorloop voor een goed doel. Vraag de deelnemers tijdens en na de inschrijving een geldinzamelactie pagina aan te maken op Whydonate. Maak van te voren zelf een profiel aan voor het goede doel en creëer speciaal een pagina voor het evenement, bijvoorbeeld “hardlopen voor het goede doel”. Op deze pagina kunnen alle deelnemers een eigen geldinzamelactie starten.

4. Bedenk een beloning

Wat krijgen de deelnemers die een geldinzameling voor het goede doel starten er voor terug? Gratis deelname? Een mooi prijzenpakket? Kans op een leuke reis? Vindt sponsoren die deze prijzen mogelijk willen maken, zodat je hier geen geld aan kwijt bent.

5. De dag zelf

Naast de deelnemers kan een sportief evenement een hoop bezoekers aantrekken. Een uitgelezen kans om deze bezoekers ook om een gift te vragen. Je kunt dit uiteraard ook al online doen, op de website of facebook pagina van het evenement.

Succesvolle Voorbeelden

1. Hardlopen voor het goede doel

Doorzettingsvermogen, dat is van belang bij het leveren van sportieve prestaties zoals hardlopen voor het goede doel. Jij kunt steun bieden door je te laten sponsoren voor je sportieve actie!

Dam tot Damloop voor Fonds Slachtofferhulp

No Sun Run voor het Huidfonds

2. Fietsen voor het goede doel

Zit je liever op een fiets? Zamel dan geld in door te fietsen voor het goede doel!

Sport4Hope (fietsen tegen Kanker)

Mont ventoux

Alpe d’huez

3. Wandelen voor het goede doel

Geen snelheidsduivel, maar wel uithoudingsvermogen? Geef je dan op voor een wandeltocht en wandel voor het goede doel.

Nijmeegse 4 daagse

Samenloop voor hoop

Meer blogs van Whydonate

Online Geld inzamelen - Whydonate

20 Simpele maar krachtige Online Geldinzamelactie Ideeën

Het komt maar zelden voor dat een hele samenleving gedwongen wordt om buiten de kaders te gaan denken, maar de huidige pandemie heeft dat wel veroorzaakt. Bedrijven van allerlei soorten en maten hebben hun bedrijfsmodel moeten aanpassen en dit geldt…
Lees meer

8 Fondsenwerving trends voor goede doelen in 2021

Sinds 2010 zijn fondsenwerving trends snel veranderd. Veel veranderingen vonden plaats door de opkomst van technologie en de groeiende impact van het internet. Anderen veranderingen houden rechtstreeks verband met de culturele en maatschappelijke verschuivingen. De non-profit / doneer industrie is…
Lees meer
Doneren als bedrijf

Doneren als bedrijf: 4 vormen van ‘Schenken als Bedrijf’

Hoewel jouw organisatie zeker bekend is met het proces van het verkrijgen van donaties van individuele supporters, ben je misschien nog niet zo goed thuis in de manieren waarop jouw non-profitorganisatie bijdragen van grotere entiteiten, van kleine bedrijven tot multinationale…
Lees meer
Giving Tuesday Whydonate

Giving Tuesday 2020: de complete toolkit voor non-profitorganisaties

Giving Tuesday, dat in 2012 werd opgericht, is een wereldwijde dag van goed doen, vrijgevigheid en solidariteit om de non-profitorganisaties in de gemeenschap te ondersteunen. Het is uitgegroeid van een eenvoudig concept tot een jaarlijks wereldwijde feestelijke dag, waaraan miljoenen…
Lees meer

Het Stappenplan om een Stichting op te richten

Het starten van een non-profit organisatie of een stichting oprichten, zal in geen geval een gemakkelijke taak zijn. Net als bij zoveel andere zaken, die de moeite waard zijn, vereist het starten van een non-profitorganisatie of een stichting beginnen kritisch…
Lees meer
Whydonate logo
Menu