Whydonate logo

De 10 Beste Inzamelingsactie Ideeën – Whydonate

Raise money 2 De 10 Beste Inzamelingsactie Ideeën - Whydonate

Het is best lastig om een originele en doeltreffende inzamelingsactie ideeen te bedenken en uit te voeren. De fundraiser dient snel, gemakkelijk en leuk op te zetten te zijn. Om je hier mee te helpen hebben we de beste 10 inzamelingsactie ideeen voor je op een rijtje gezet.

De inzamelingsactie ideeen zijn afkomstig van reeds succesvol afgeronde inzamelingsacties op het Whydonate crowdfunding platform. Deze fundraisers zijn dus gewoon opgezet door mensen zoals jij en ik!

1. Blaas ‘Old-school’ nieuw leven in

Okey, we weten het. Het is zo oud als de weg naar Rome en misschien niet het meest originele manier of creatieve idee om geld in te zamelen, maar het werkt wel! Het is niet voor niets dat deze inzamelingsactie ideeen het langst van allemaal bestaat en nog steeds succes oplevert: het maken van je eigen producten en die vervolgens verkopen. Geef een aparte draai aan deze succesvolle doneeractie om er toch iets unieks van te maken. Hier wat geldinzamelingsactie ideeën om nog meer geld op te halen met deze doneeractie:

Less is more! Bak of maak niet van alles wat, maar specialiseer je verkoop op 1 specifiek product en promoot deze op een prominente manier. Zo zal je niet snel over het hoofd worden gezien. Ideeën: brownies, koekjes, cake, limonade, bier (alleen op Koningsdag!), oesters (kun je zelf van het Wad halen) of zelf geplukt fruit.

Zorg voor aanloop! Probeer met je stand op een groot evenement, zoals een muziekfestival, sportwedstrijd of een foodfestival te gaan staan. Ga er niet vanuit dat dit voldoende is, je zal je product ter plekke goed moeten promoten om genoeg geld in te zamelen door middel van samples, flyers en social media campagnes. Zorg dat er altijd mensen bij je kraam staan, dit trekt gemakkelijker nieuwe mensen aan. Vraag de organisator van het festival of jullie kosteloos op het terrein mogen staan, aangezien het een goed doel of vereniging betreft. Daarnaast is het ook belangrijk dat je toestemming van het event zodat je zeker weet dat je met dit idee geld inzamelen voor jouw goede doel.

geld inzamelen limonade stand


2. Kofferbakmarkt inzamelingsactie

Het verkopen van je oude spullen op een vlooien-, rommel- of kofferbakmarkt is een succesvolle manier om geld in te zamelen voor jouw goed doel of vereniging. Geloof ons: door een originele draai aan deze geldinzamelingsactie ideeen te geven kan je hier veel donaties mee inzamelen en dus geld verdienen!

Ken je publiek. Bekijk de spullen die je van plan bent te verkopen goed en bepaal wie jouw ideale doelgroep is. Verkoop je klassiek servies en jaren 60 jurken? Richt je dan op het wat oudere conservatieve publiek.

Krijg hulp van je vrienden. Zodra je een thema en plek hebt bepaald voor de spullen die je wilt verkopen, kun je jouw vrienden vragen of ze wat spullen van hunzelf willen doneren. Het samenbrengen van meerdere inboedels kan tot een geweldige combinatie leiden, wat meer kopers zal aantrekken. Hoe origineler en creatiever de spullen, des te beter de actie om geld in te zamelen zal verlopen. Vraag je vrienden ook of ze op de verkoopdag bij de stand willen staan, zodat je niet zelf al het geld hoeft in te zamelen.

De verkoopdag. Op de dag van de verkoop moet je stand er overzichtelijk, aantrekkelijk en gezellig uitzien. Zorg als het kan voor wat muziek, stoeltjes en een gratis drankje voor je bezoekers. Er is niets onaantrekkelijker dan een grote hoop met kleding waarvan je geen idee hebt hoe het eruit ziet. Hang zoveel mogelijk op en label alles goed. Zo kun je zo het meest geld inzamelen voor jouw project!

inzamelingsacties ideeen


3. Doe eens gek!

Geld inzamel ideeën hoeven niet al te serieus te zijn. Humor is een geweldige manier om contact te maken met mensen en donaties in te zamelen voor een goed doel. Gebruik humor en creativiteit in je inzamelingsactie ideeen en je zal een groter succes behalen!

Beloningen. Geef je donateurs een ongewone (grappige) beloning voor hun donatie. Degene die bijvoorbeeld het hoogste bedrag doneert bepaald in wat voor outfit jij de marathon zal gaan rennen.

Stel grappige mini-doelen. Net zoals bij de beloningen kun je bij bepaalde mini-doelen ook iets ludieks doen. Bereik je bijvoorbeeld de helft van je doel, dan scheer je je hoofd kaal. Haal je het volledige bedrag binnen, dan zou je nog iets grappigers kunnen bedenken. Zo kunnen donateurs geld geven op een leuke manier.


4. Kom in beweging geldinzamelingsactie

Organiseer een ‘iets’-marathon. Ben je zelf geen marathonrenner? Geen probleem! Organiseer een marathon met een andere fysieke bezigheid, waar jij je wel prettig bij voelt. Fysieke challenges zijn een geweldige manier om mensen bereid te maken een donatie te doen aan jouw doel en geldinzamelingsactie ideeen.

Kies je kracht. Waar ben jij goed in? Schaken? Organiseer een schaakmarathon van 24 uur, waarbij iedere tegenstander een donatie aan jou moet doen wanneer je van ze wint.

Wees creatief. Heb jij een gek talent, zoals lang je adem in kunnen houden onder water? Laat je sponsoren een €1,- per 10 seconden betalen dat jij je adem in kunt houden onder water.

inzamelingsacties ideeen


5. Vier je verjaardag

Ben je binnenkort jarig of geef je een ander soort feest? Vraag dan niet om een cadeau, maar geef aan dat je geld aan het inzamelen bent voor een goed doel. Je kunt dit eventueel ter plekke doen, door een collectebus (of gewoon een doos) neer te zetten. Maar je kan ook online een inzamelingsactie aanmaken op Whydonate. zo kun je mensen van te voren naar jouw persoonlijk pagina toesturen en vragen om alvast een donatie te doen. Dat scheelt een hoop gedoe met cash geld en is een stuk transparanter. Je kunt een stukje tekst of video aan de pagina toevoegen om er zo een originele doneeractie van te maken.

Geld inzamelen ideeen

6. Bingo!

Je hebt het vast wel eens gespeeld, Bingo! Een zeer populair spel wat zowel online als in zaaltjes wordt gespeeld. De speler heeft een leuke avond met hapjes en drankjes en gaat met een beetje geluk met wat geld naar huis. De organisator kan hier echter een hoop geld mee verdienen!

Bingoboekje. Bij binnenkomst kunnen de gast een Bingoboekje kopen waar ze de hele avond mee kunnen doen. Indien de gasten twee of drie keer zoveel kans willen maken om te winnen, kunnen ze ook met een dubbel of driedubbel boekje spelen. Per boekje kun je tussen de €25,-  en €50,- (afhankelijk van de prijzen) vragen. Indien er per bezoeker meerdere boekjes worden gekocht, kan er uiteraard korting worden gegeven op het tweede en derde boekje.

Hapjes en drankje. Zorg tijdens de avond voor lekkere hapjes en drankjes. Promoot dit ook duidelijk in alle reclame uitingen, dit trekt weer meer bezoekers.

Loterij. Duurt een Bingo avond je te lang? Je kunt ook gewoon lootjes verkopen waarna je met een 15 minuten durende trekking direct de winnaars bepaald. Een dergelijke actie werkt perfect bij een sportevenement waar mensen naar een wedstrijd willen kijken. Verkoop voor en tijdens de wedstrijd de lootjes en doe trekking hierna. Bedenk originele en creative prijzen, die je zo min mogelijk geld kosten of zelf gesponsord worden. Geef aan dat je geld inzamelt voor een goed doel, dan zal de leverancier misschien bereidt zijn het product kosteloos te leveren.

Geldinzamelingsactie bingo


7. Veiling doneeractie

Met deze inzamelingsactie ideeen kun je in een korte tijd veel donaties inzamelen. Heb je zelf weinig spullen op zolder staan? Zoek dan bedrijven in de buurt die spullen of diensten gratis willen aanbieden. Je kunt deze vervolgens middels een veiling verkopen.Zo heb je minimale kosten en een maximale opbrengst. Zorg voor een goede of bekende veilingmeester die mensen aantrekt en de hele avond aan elkaar praat. Daarnaast is het van belang dat je voor entertainment zorgt waar mensen op af komen. Hoe meer mensen er aanwezig zijn, des te meer zal er tegen elkaar opgeboden worden.

Geldinzamelingsactie ideeen veiling


8. Benefiet diner

Dit is misschien wel de meest tijdrovende inzamelingsactie ideeen, maar kan ook zeker het meeste geld opleveren mits goed uitgevoerd.

​Organiseer een avondvullend benefietdiner waarbij je hele tafels of losse stoelen verkoopt. Begin niet te groot, want met een half lege zaal de avond geen succes worden.

Eten en drinken. Zorg voor een uitgebreid diner met minimaal 4 gangen en vooral voldoende drank. Er zijn gedurende de avond nog genoeg mogelijkheden om de gasten hun portemonnee te laten trekken.

​Entertainment. Om alle tafels en stoelen zo snel mogelijk te verkopen dien je een goede act in huis te halen. Zorg voor minimaal één bekend persoon die wilt optreden tijdens jouw benefietdiner. Communiceer dit van te voren, zodat mensen alleen al hierom zullen komen. Aangezien alle opbrengsten naar het goede doel gaan kun je de artiest om een fikse korting vragen.

Veiling. Tijdens de avond zelf kan er ook nog een hoop geld worden ingezameld. Zo kun je een veiling organiseren waar mensen kunnen bieden op door bedrijven gesponsorde voorwerpen en diensten.

9. Scoor voor je club

Dit is nu echt een leuke manier om geld in te zamelen voor een goed doel! Ben je lid van een sportvereniging en speel je een sport waarbij gescoord kan worden? Organiseer dan een puntenactie! Je kunt van te voren een bedrag per doelpunt per sponsor afspreken die je aan het einde van de wedstrijd of seizoen int. De hoogte van het bedrag per doelpunt bepaal je aan de hand van het aantal doelpunten wat gemiddeld per wedstrijd gescoord word. Je kunt ook een maximaal bedrag afspreken.

Doneeractie voor je club


10. Zet je netwerk in

Ja, internet is een geweldige manier om mensen te bereiken, maar we moeten niet vergeten hoe belangrijk persoonlijk contact is. Uit onderzoek blijkt dat fundraisers die offline events organiseren 43% meer kans hebben om meer dan €5.000,- op te halen.

Geen idee waar te beginnen? Hierbij een aantal tips:

Social Media. De snelste en gemakkelijkste manier om je netwerk te bereiken is via social media. Denk hierbij aan Facebook, Twitter, LinkedIn, Whatsapp en Email. Dit zijn allemaal perfecte kanalen om jou inzamelingsactie ideeen bekend te maken. Tips: zorg voor goede content, herhaal je bericht een aantal keer en maak het zo persoonlijk mogelijk.​

‘Off-line’ evenement: Naast alle digitale kanalen is het slim om ook een off-line evenement te organiseren waarbij je persoonlijk contact kunt maken met de bezoeker. Wil je tijdens dit evenement succesvol fondsen werven? Dan is het aller belangrijkste dat je mensen durft te vragen om een gift!

Inzamelingsactie idee

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. Whydonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

linkedin
LinkedIn
twitter
Twitter
email
Email
link
Website

Meer blogs van Whydonate

Whydonate logo
Menu