fbpx
Een gedeelte van het logo van Whydonate. Alleen het beeldmerk.

Het grote belang van crowdfunding sport

Dat sporten gezond is en dus voor iedereen toegankelijk moet zijn is duidelijk. Daarom wil ik je even attenderen op het belang van donaties voor sporters. Voor velen in Nederland is sporten de gewoonste zaak van de wereld. Zij beoefenen één, twee en soms zelfs nog meer sporten. Vaak is het aantal sporten dat beoefend wordt seizoen afhankelijk, denk daarbij bijvoorbeeld aan schaatsen of roeien. Al met al worden er het hele jaar rond de meest uiteenlopende sporten op verschillende niveaus beoefend. Van marathonlopen tot dammen en van biljarten tot hoogspringen. Wat je doet en op welk niveau, hangt af van waar je van houdt en hoe goed je daarin bent. Niets moet alles mag!

‘Sport verbroedert’

Dat sport verbroedert is duidelijk. Helemaal wanneer je in teamverband sport, doet het wonderen voor je sociale contacten. Maar ook als je een sport beoefend die niet in teamverband wordt gespeeld, ontmoet je steeds nieuwe mensen in de competitie. Eigenlijk kan je dus stellen, dat iedereen zou moeten sporten. Leuk, goed voor je lijf en je sociale contacten. Win, win, win, dus, zou je denken.

Het financiële plaatje

Helaas zijn er nog altijd enthousiaste mensen die dolgraag willen sporten, maar er simpelweg de middelen niet voor hebben. Sport is immers niet gratis. Natuurlijk kan je op je eigen houtje aan je conditie werken, maar dat biedt natuurlijk niet de sociale voordelen van een sportvereniging. Gelukkig zijn er voor zowel kinderen als volwassenen mogelijkheden om in aanmerking te komen voor financiële bijdragen om te kunnen sporten. Een groot aantal gemeentes in Nederland biedt de mogelijkheid om financieel bij te springen en dan zijn er nog diverse fondsen, die met name kinderen helpen om toch nog te kunnen sporten.

Waarom dan nog crowdfunding sport?

Misschien denk je dat alles zo prima is geregeld, sport voor iedereen. Helaas is dat niet in alle gevallen waar. Om in aanmerking te komen voor financiële bijdragen via gemeentes of fondsen, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Financieel gezien dan. Maar wat nu, als je net een paar tientjes te veel verdient? Of als je een bijzondere wens hebt om bijvoorbeeld op een hoger niveau te presteren? Of je wilt een goed doel sponsoren met een sportieve prestatie van jezelf of met je team? Dan vraag je het Nederlandse volk heel netjes om hulp! Bijvoorbeeld via Whydonate, een snelgroeiend crowdfunding platform dat hier uitstekend voor geschikt is.

Het nut van donaties voor sporters

Behalve eer en glorie, is er voor de sporters die om een donatie vragen via crowdfunding geen ander belang dan het doel wat zij voor ogen hebben. Het is niet zakelijk en er zijn geen dubbele agenda’s. Een donatie aan een sportieve actie via een crowdfunding platform is een donatie aan de sport. Met deze donatie kan je mensen vreselijk gelukkig maken. Het geld wordt altijd goed besteed. Of het nu voor nieuwe shirts voor een voetbalteam is of voor een marathonloop voor het goede doel, zoals bijvoorbeeld Cliniclowns.

Doen dus! Niet alleen voor de sport, maar ook voor jezelf! Want zeg nu eens eerlijk, wat is er nou leuker dan een ander een beetje te helpen?

, ,
Volgend bericht
Met Otly!Give en Whydonate direct vanuit je spaarvarken doneren aan het goede doel.
Vorig bericht
Geen geld voor de begrafenis en dan?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu
Top