Whydonate logo

Een goed doel als goed voornemen

Zo tegen het einde van het jaar kijken velen terug op het afgelopen jaar. Was het een zinvol jaar? Wat is er goed gegaan? Wat is er tegengevallen? Wat hadden we beter moeten doen? Allemaal vragen die leiden tot het maken van goede voornemens voor het jaar dat komen gaat. In de hoop natuurlijk, dat we ons er dan wel aan zullen houden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we met z’n allen niet zo goed zijn om ons aan afspraken met onszelf te houden. Misschien helpt het als we zinvolle goede voornemens maken!

Steunen van een goed doel

Eigenlijk zou iedereen op z’n tijd een goed doel moeten steunen. Natuurlijk bestaat er geen twijfel over dat we allemaal bepaalde goede doelen een warm hart toedragen. Helaas blijft het daar vaak bij en daar schiet dat goede doel helaas niets mee op.

Een plan maken

Kies een goed doel voor uit waar je je helemaal in kunt vinden en maak een plan hoe je dit goede doel zou kunnen steunen. En dan bedoel ik natuurlijk niet dat je dan netjes een euro in de collectebus gooit. Dat is op zich wel een goede zaak, maar dat geldt dan voor alle goede doelen waar je achter staat. Nee, één goed doel verdient jouw speciale aandacht. Goed, je kiest dus een goed doel. Stel, het wordt KNGF Geleidehonden.

Vervolgens ga je bedenken hoe je dat goede doel kunt steunen:

  • Financiële donatie. Niet zomaar in de collectebus natuurlijk, maar een weloverwogen donatie. Prettige bijkomstigheid is nog dat je de donatie in veel gevallen van de belasting mag aftrekken.
  • Wordt een puppypleeggezin. Neem, als de situatie het toelaat een puppy in huis en help zo de organisatie om de puppy klaar te stomen voor zijn opleiding.
  • Start een actie. Op de website van Whydonate staan allerlei voorbeelden van ludieke acties die ten goede kunnen komen van de organisatie. Leuk! Als je kinderen hebt die mee kunnen helpen.
  • Adopteer een puppy. Financieel dan. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillende beloningen voor de donateur.

Neem ze op in je testament. Misschien niet het leukste idee, maar voor het goede doel van groot belang.

Commitment

Je ziet dat je je op vele manieren in kunt zetten voor het goede doel. Voor iedereen is er wel een passende manier om zich in te kunnen zetten voor een goede zaak. Hoe je dat doet, is natuurlijk afhankelijk van jouw tijd en mogelijkheden. Zo ga je een commitment aan waar je je goed bij voelt.

De beloning

Je verbindt jezelf dus aan dat ene goede doel. Misschien vraag je je wel af wat je er voor terugkrijgt. Om te beginnen natuurlijk een heel goed gevoel. Je hebt allerlei goede doelen bekeken en vergeleken en degene die jij de moeite zeker waard vond, gesteund. Afhankelijk van de wijze waarop je ze hebt gesteund, heb je bovendien een schat aan informatie vergaard. Misschien heb je er zelfs wel hele goede vrienden of kennissen aan overgehouden. Een goed doel steunen doe je stiekem namelijk ook een beetje voor jezelf. We zijn toch mensen en mensen vinden het namelijk bijzonder prettig om ergens nodig te zijn. Dan voelen we ons goed en zijn we op ons best!

Meer blogs van Whydonate

Online Geld inzamelen - Whydonate

20 Simpele maar krachtige Online Geldinzamelactie Ideeën

Het komt maar zelden voor dat een hele samenleving gedwongen wordt om buiten de kaders te gaan denken, maar de huidige pandemie heeft dat wel veroorzaakt. Bedrijven van allerlei soorten en maten hebben hun bedrijfsmodel moeten aanpassen en dit geldt…
Lees meer

8 Fondsenwerving trends voor goede doelen in 2021

Sinds 2010 zijn fondsenwerving trends snel veranderd. Veel veranderingen vonden plaats door de opkomst van technologie en de groeiende impact van het internet. Anderen veranderingen houden rechtstreeks verband met de culturele en maatschappelijke verschuivingen. De non-profit / doneer industrie is…
Lees meer
Doneren als bedrijf

Doneren als bedrijf: 4 vormen van ‘Schenken als Bedrijf’

Hoewel jouw organisatie zeker bekend is met het proces van het verkrijgen van donaties van individuele supporters, ben je misschien nog niet zo goed thuis in de manieren waarop jouw non-profitorganisatie bijdragen van grotere entiteiten, van kleine bedrijven tot multinationale…
Lees meer
Giving Tuesday Whydonate

Giving Tuesday 2020: de complete toolkit voor non-profitorganisaties

Giving Tuesday, dat in 2012 werd opgericht, is een wereldwijde dag van goed doen, vrijgevigheid en solidariteit om de non-profitorganisaties in de gemeenschap te ondersteunen. Het is uitgegroeid van een eenvoudig concept tot een jaarlijks wereldwijde feestelijke dag, waaraan miljoenen…
Lees meer

Het Stappenplan om een Stichting op te richten

Het starten van een non-profit organisatie of een stichting oprichten, zal in geen geval een gemakkelijke taak zijn. Net als bij zoveel andere zaken, die de moeite waard zijn, vereist het starten van een non-profitorganisatie of een stichting beginnen kritisch…
Lees meer
Whydonate logo
Menu