WhyDonate logo

Een goed doel als goed voornemen

Een goed doel als goed voornemen

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Zo tegen het einde van het jaar kijken velen terug op het afgelopen jaar. Was het een zinvol jaar? Wat is er goed gegaan? Wat is er tegengevallen? Wat hadden we beter moeten doen? Allemaal vragen die leiden tot het maken van goede voornemens voor het jaar dat komen gaat. In de hoop natuurlijk, dat we ons er dan wel aan zullen houden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we met z’n allen niet zo goed zijn om ons aan afspraken met onszelf te houden. Misschien helpt het als we zinvolle goede voornemens maken!

Een goed doel als goed voornemen


Steunen van een goed doel

Eigenlijk zou iedereen op z’n tijd een goed doel moeten steunen. Natuurlijk bestaat er geen twijfel over dat we allemaal bepaalde goede doelen een warm hart toedragen. Helaas blijft het daar vaak bij en daar schiet dat goede doel helaas niets mee op.

Een plan maken

Kies een goed doel voor uit waar je je helemaal in kunt vinden en maak een plan hoe je dit goede doel zou kunnen steunen. En dan bedoel ik natuurlijk niet dat je dan netjes een euro in de collectebus gooit. Dat is op zich wel een goede zaak, maar dat geldt dan voor alle goede doelen waar je achter staat. Nee, één goed doel verdient jouw speciale aandacht. Goed, je kiest dus een goed doel. Stel, het wordt KNGF Geleidehonden.

Vervolgens ga je bedenken hoe je dat goede doel kunt steunen:

  • Financiële donatie. Niet zomaar in de collectebus natuurlijk, maar een weloverwogen donatie. Prettige bijkomstigheid is nog dat je de donatie in veel gevallen van de belasting mag aftrekken.
  • Wordt een puppypleeggezin. Neem, als de situatie het toelaat een puppy in huis en help zo de organisatie om de puppy klaar te stomen voor zijn opleiding.
  • Start een actie. Op de website van Whydonate staan allerlei voorbeelden van ludieke acties die ten goede kunnen komen van de organisatie. Leuk! Als je kinderen hebt die mee kunnen helpen.
  • Adopteer een puppy. Financieel dan. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillende beloningen voor de donateur.

Neem ze op in je testament. Misschien niet het leukste idee, maar voor het goede doel van groot belang.

Commitment

Je ziet dat je je op vele manieren in kunt zetten voor het goede doel. Voor iedereen is er wel een passende manier om zich in te kunnen zetten voor een goede zaak. Hoe je dat doet, is natuurlijk afhankelijk van jouw tijd en mogelijkheden. Zo ga je een commitment aan waar je je goed bij voelt.

De beloning

Je verbindt jezelf dus aan dat ene goede doel. Misschien vraag je je wel af wat je er voor terugkrijgt. Om te beginnen natuurlijk een heel goed gevoel. Je hebt allerlei goede doelen bekeken en vergeleken en degene die jij de moeite zeker waard vond, gesteund. Afhankelijk van de wijze waarop je ze hebt gesteund, heb je bovendien een schat aan informatie vergaard. Misschien heb je er zelfs wel hele goede vrienden of kennissen aan overgehouden. Een goed doel steunen doe je stiekem namelijk ook een beetje voor jezelf. We zijn toch mensen en mensen vinden het namelijk bijzonder prettig om ergens nodig te zijn. Dan voelen we ons goed en zijn we op ons best!

Goed Doel FAQ

Wat is een goed doel?

Een liefdadigheidsinstelling is een non-profitorganisatie die opereert voor het algemeen belang, met als doel verschillende sociale, ecologische of humanitaire problemen aan te pakken en te verlichten. Goede doelen zijn doorgaans afhankelijk van donaties en vrijwilligersinspanningen om hun activiteiten te financieren en een positieve impact op de samenleving te hebben. Hun primaire focus ligt op het bijdragen aan het grotere goed in plaats van het genereren van winst voor individuen of aandeelhouders.

Kun jij geld inzamelen voor een goed doel?

Ja, je kunt zeker geld inzamelen voor een goed doel! Door gebruik te maken van crowdfundingplatforms zoals Whydonate kunt u gemakkelijk in contact komen met een wereldwijd publiek, uw verhaal delen en steun verzamelen voor uw impactvolle initiatieven.

Wat is het verschil tussen een donatie en een gift?

Een donatie verwijst doorgaans naar een bijdrage aan een liefdadigheids- of non-profitorganisatie, vaak voor een specifiek doel, en is over het algemeen fiscaal aftrekbaar. Aan de andere kant is een geschenk een overdracht van geld of eigendom zonder de verwachting dat er iets voor terugkomt, en dit kan al dan niet fiscale gevolgen hebben. Voor crowdfunding met een charitatieve focus biedt WhyDonate een platform voor individuen om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen en projecten door de kracht van collectief geven.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter