WhyDonate logo

De 53 Beste Geld Inzamelen voor School

geld inzamelen voor school

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Hoewel school vaak denken dat inzamelingsacties weinig impact hebben, mogen ze de waarde van inzamelingsacties echt niet onderschatten. Inzamelingsacties kunnen school helpen om studiebeurzen en nieuwe programma’s aan te bieden, het academische niveau te bevorderen en grote projecten af te ronden. Hier 53 geld inzamelen ideeën school.

Haal Geld Op Voor De Behoeften Van Je School – Start Vandaag Nog Een Crowdfundingscampagne Op WhyDonate!


Inhoudsopgave

Wat zijn de Beste Geld Inzamelen Ideeën voor School?

Er zijn veel voordelen aan het inzamelen van geld voor scholen. Studenten verwerven waardevolle leiderschapsvaardigheden en zelfvertrouwen. Fondsenwervers bevorderen teamwerk door studenten te helpen met elkaar, maar ook met hun ouders en leraren, te werken om hun algemene doel te bereiken. Ook leren studenten over maatschappelijk belang, zorg voor anderen en verbetering van de leefomgeving.

geld inzamelen school stellen ouders ook in staat betrokken te raken en een actievere rol te spelen in het leven van hun kinderen. Ten slotte stellen de extra middelen school in staat hun faciliteiten en programma’s te verbeteren. Een geld inzamelen school is een echte win-win situatie. We hebben enkele van de unieke ideeën voor geld inzamelen voor school apart gezet om u te helpen uw school inzamelingsactie in een mum van tijd te starten.


Ideeën om geld in te zamelen voor de Basisschool

1. Pyjamadag op school

Dit is een eenvoudig idee voor geld inzamelen school, dat leerlingen zeker enthousiast zal maken (misschien zelfs ook wel enkele leraren)! Verzamel donaties van kinderen in ruil voor een dagje in pyjama naar school komen. if you are studying in Church school then there are Ideeën voor geld inzamelen kerk.

2. Paaseitjes Zoeken

Dit idee is een seizoensgebonden publiekstrekker en gemakkelijk te organiseren. Verstop de paaseitjes en andere lekkernijen in de buurt van de school en laat de kinderen ernaar zoeken. Kinderen kunnen dit individueel of in teams doen. De leerling/het team dat/die de meeste verborgen traktaties vindt, wint uiteraard!

Paaseieren zoeken

3. Op jacht naar de schat

Op jacht naar de schat is leuk voor leerlingen van alle leeftijden, maar ze zijn vooral spannend voor de hele jonge leerlingen. Leerlingen kunnen voor zichzelf of voor een team betalen om deel te kunnen nemen. Denk eens na over een thema, dat mogelijk gerelateerd is aan het doel en organiseer de schattenjacht. Zorg ervoor dat je een prijs voor het winnende team hebt. Bonuspunten kunnen worden verdiend voor leerlingen die in een outfit van een ontdekkingsreiziger naar school komen!

4. Kerstliedjes zingen

Kerstliedjes zijn natuurlijk ook seizoensgebonden, maar wie raakt nu niet ontroerd als schoolkinderen kerstliedjes zingen? Deze activiteit kan veel geld voor jouw school opleveren. Studeer enkele weken voorafgaand aan kerstmis een aantal kerstliedjes met de leerlingen in. Ga met je leerlingenkoor door de buurt van je school en haal geld op voor de school.

5. Disney-dag

Op Disney-dag kunnen de leerlingen in ruil voor een kleine donatie zich verkleden als hun favoriete Disney-personage. Promoot dit evenement voor geld inzamelen school ruim van tevoren om ouders in staat te stellen om de kostuums te kunnen maken of te kunnen kopen.

6. Knutseldag

Moedig de kinderen aan om in groepjes of met ouders te gaan knutselen en geef het publiek de gelegenheid om de schattige kunstwerkjes te kopen. Neem contact op met de plaatselijke winkels voor knutselbenodigdheden en probeer die benodigdheden uiteraard ook gratis te krijgen. Een leuke actie voor geld inzamelen school.

7. Wie maakt de mooiste sneeuwpop?

Als je in een land woont waar veel sneeuw valt, kun je op dagen dat er sneeuw ligt op het schoolplein een ‘wedstrijd sneeuwpoppen maken’ organiseren. Vraag per team een donatie om mee te mogen doen aan de wedstrijd. Loof een leuke prijs uit voor het winnende team.

8. Limonadekraam

Transformeer deze klassieke, favoriete activiteit in iets dat de actie geld inzamelen school ook echt kan dienen. Help je leerlingen om tijdens een schoolevenement een limonadekraam op te zetten. De leerlingen kunnen dan de limonade verkopen, met een mooi verhaal over de financiering van een schoolproject. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden gratis krijgt aangeboden.

Geld inzamelen voor school limonade

9. School Picnic

Ideaal voor warmere dagen, helpt dit idee voor geld inzamelen school echt om samen een gemeenschap op te bouwen. Een picknick kan de benodigde middelen opbrengen terwijl er ook tijd in de buitenlucht wordt doorgebracht. Het plannen van een picknick betekent het uitzoeken van een park of een groen gebied (misschien zelfs wel het schoolplein), het ontwerpen van de aankondigingen, het bepalen van een deelnamekosten, zorgen dat je eten en drinken gedoneerd krijgt en het opstellen van een loterij om nog meer geld binnen te halen.

10. Steen-papier-schaar-toernooi

Vraag een kleine vergoeding aan de leerlingen om deel te kunnen nemen aan het steen-papier-schaar-toernooi voor geld inzamelen school. Maak teams en laat het toernooi maar beginnen! De winnaar is degene die de meeste winnende combinaties maakte. Dan komen de winnaars bij elkaar en spelen ze het spel opnieuw. Blijf doorgaan totdat slechts enkele deelnemers overblijven. Dan kunnen de leerlingen zich voor € 5 weer inkopen om weer aan het spel te kunnen deelnemen. Je kunt ook het publiek aansporen om op hun favoriete kanshebbers te wedden. De uiteindelijke winnaar krijgt natuurlijk een prijs.

Steen papier schaar fundraiser

11. Popcorn Verkopen voor Geld Inzamelen School

In tegenstelling tot snoeprepen, is popcorn nog steeds een relatief gezonde snack (als je er tenminste niet te veel suiker, zout of boter op doet). Om het je nog gemakkelijker te maken, zijn er veel bedrijven waarmee je kunt samenwerken om met popcorn een inzamelingsactie voor je school te organiseren – zij zorgen voor heerlijke popcorn, jij verkoopt het en dan deel jullie de winst. Weer een leuk idee voor geld inzamelen school.

Sponsoren werven

12. Een avondje theater

Elke ouder zal willen komen en hun kind willen zien spelen in een echt toneelstuk. Werk samen met je leerlingen om een geschikt toneelstuk voor te bereiden, het toneelstuk te promoten bij hun vrienden en families en hen en enthousiast te maken om het toneelstuk te komen bekijken. Zorg ervoor dat de toeschouwers weten dat het geld naar een specifiek doel gaat (bijvoorbeeld nieuwe computers voor de school).

13. Logeerpartijtje op school

Iedereen herinnert zich hoe leuk logeerpartijtjes kunnen zijn! Organiseer een slaapfeestje in de gymnastiekzaal of in de schoolbibliotheek. Vertel de ouders van elke leerling wat de leerling moet meenemen en organiseer leuke activiteiten, spelletjes of een film voor de kinderen om van te genieten. Haal een bepaald bedrag op. Al het geld dat wordt ingezameld met de actie geld inzamelen school gaat uiteraard naar de school.

Ga met ons mee in positieve verandering. Kom in actie en start vandaag nog met fondsenwerving!


Geld Inzamelen voor de Middelbare School

1. Spellingwedstrijd

In de meeste spellingwedstrijden zul je kinderen als individuen zien concurreren. Elk kind wordt op zijn beurt gevraagd om een ander woord te spellen en ze kunnen hun antwoorden opzeggen of op een bord schrijven. Zamel geld in door toegangsprijzen aan de kinderen en de ouders, die komen kijken, te vragen of geld voor een ‘tweede kans’ te vragen.

Spelling inzamelingsactie

2. Pub quiz

Denk aan leuke, maar uitdagende vragen, over de school en haar geschiedenis of leuke algemene vragen. Nodig mensen uit die verbonden zijn aan de school en bepaal een datum voor de wedstrijd. Om geld in te zamelen, kun je een kleine toegangsprijs vragen, eten en drinken verkopen of allebei doen. Selecteer goede vragen, een geweldige quizmaster en geef duidelijk aan wanneer het is afgelopen.

3. Verkleedfeest

Dit idee voor geld inzamelen school is leuk en veelzijdig. Laat de leerlingen zich verkleden als personages uit films, boeken of tv-programma’s en laat ze natuurlijk ook betalen voor die kans. Dit idee om geld in te zamelen is niet alleen een geweldige manier om leerlingen te engageren, maar is ook gemakkelijk op te nemen in het schoolprogramma.

4. Hindernisparcours

Organiseer een race met obstakels zoals bijvoorbeeld touw- en muurklimmen, lopen over een balk, zaklopen, door sprinklers of plassen met zeepwater lopen, traplopen, het ontwijken van ballonnen gevuld met waterverf, modderkuilen, springen door banden etc. Vraag een bijdrage voor deelname en probeer het materiaal gratis te krijgen. Hindernisparcoursen zijn voor alle betrokkenen opwindend, dus je zou er aardig wat geld mee kunnen ophalen.

Parkour fundraiser

5. Avondje uit voor ouders

Vraag een kleine bijdrage en organiseer een leuke avond met eten en drinken voor de ouders van je leerlingen. De bijeenkomst kan vrij ontspannen zijn en je kunt zelfs vrijwilligers vragen om voor de kinderen te zorgen, zodat ouders geen extra geld hoeven te betalen voor een oppas.

6. Leesmarathon

Dit idee voor geld inzamelen school is misschien de favoriet van de leraren en ouders, omdat het kinderen aanmoedigt om voor hun plezier te gaan lezen. Leerlingen krijgen toezeggingen van leerkrachten, familieleden of ouders voor het aantal pagina’s of boeken dat ze kunnen lezen en dan houden ze netjes de uren bij.

7. Ballonprikken

Doe geld in 100 met helium gevulde ballonnen en verkoop ze voor € 10 per stuk. Doe € 100 in één ballon, € 50 in twee, € 20 in twee, € 10 in twee, € 5,00 in twee en € 2,00 in de rest. Dit idee zal je geen duizenden dollars opleveren, maar het is een goed idee en gemakkelijk geld inzamelen voor de School.

Geld inzamelen school balonnen

8. De grote schoonmaak

Wie zou er niet iets willen doen dat en goed is voor het milieu en nog geld oplevert ook? Bij het organiseren van een opruimproject voor de buurt, zijn donaties gebonden aan een specifiek doel, zoals bijvoorbeeld het aantal kilo’s afval dat is verzameld of het aantal kilometers berm dat is schoongemaakt. Ouders, alumni en leden van de lokale gemeenschap beloven de leerlingen om te helpen met het ‘opzoomeren’.

9. Aantal jellybeans raden

Dit idee voor geld inzamelen school is niet voor niets populair. Het is ongelooflijk eenvoudig op te zetten en is erg vermakelijk. Zet een pot met jellybeans in de gang van de school. Laat leerlingen één of twee euro betalen om te raden hoeveel jellybeans er in de pot zitten. Aan het einde van de week, kondig je de winnaar aan – de persoon die het getal dat het dichtst bij het aantal jellybeans in de pot heeft geraden. De winnaar mag de pot houden of wint een andere prijs.

10. Cupcakes versieren

Dit is een perfecte activiteit voor de kleintjes (en voor hen die zich nog erg jong voelen). Cupcakes zijn redelijk goedkoop om te bakken. Vraag meerdere ouders (of klassen) om hun favoriete smaken van cupcakes naar school te brengen. Koop in grote hoeveelheden toppings (of laat ze doneren): suikerglazuur, chocoladeschilfers, kokosvlokken enz. en vraag bezoekers en leerlingen om een cupcake te kopen en deze te versieren.

Geld inzamelen voor school

11. Een pannenkoekontbijt

Pimp het schoolmenu eens op door ’s ochtends voor school in de gymzaal een pannenkoek aan te bieden. Bied drankjes en andere versnaperingen aan en breng dit per portie in rekening. Weer een goed en makkelijk uit te voeren idee voor geld inzamelen school.

12. Leuke dag voor het hele gezin

Eenmaal per maand of meerdere keren per jaar, afhankelijk van je capaciteit, organiseer je een leuke dag voor het hele gezin. Plan dit op een zaterdag zodat zowel de leerlingen als de ouders aanwezig kunnen zijn. Maak het evenement niet alleen leuk, maar ook educatief. Vraag aan medewerkers, alumni en enkele ouders om hun hulp. Je kunt veel verschillende activiteiten organiseren, bijvoorbeeld schminken, tuinieren of beeldhouwen met klei. Vraag een bijdrage om deel te nemen.

13. Sportdag

Tegen de tijd dat het voorjaar wordt, willen we niets liever dan buiten wat tijd doorbrengen. Organiseer een veld- of een sportdag en organiseer een verscheidenheid aan sporten om alle kinderen de kans te geven om mee te kunnen doen. Vraag toegangsgeld voor de ouders en andere toeschouwers. Verkoop handelswaar, snacks en drankjes om de opbrengst van de donaties te maximaliseren.

Sport fundraiser


Geld Inzamelen Ideeën voor Middelbare School

1. Babysitten

Geef ouders eens wat ontspanning en laat de middelbare scholieren een avondje babysitten terwijl de ouders lekker uitgaan. Breng kosten hiervoor in rekening en vertel dat de opbrengst naar de actie geld inzamelen school gaat.

2. Battle of the bands

Muziek is een hobby van veel middelbare scholieren. Organiseer op jouw school een wedstrijd van de bandjes. Vraag geld aan de bandjes voor deelname, evenals aan vrienden en familie, die natuurlijk naar de show komen kijken.

Geld inzamelen school band

3. Karaokewedstrijd

Een leuke variatie op de battle of the bands is een karaokewedstrijd. Je kunt de leerlingen teams laten vormen en laten deelnemen aan jouw variant van de Voice of aan lip-sync battles.

4. Rommelmarkt

Organiseer een grote rommelmarkt op school. Vraag leerlingen, ouders, docenten en personeel om goed gebruikte spullen te doneren voor de verkoop. Het belangrijkste voor een bloeiende vlooienmarkt is promotie, dus promoot de rommelmarkt fanatiek. Het kan een van de beste geld inzamelen goed doel school waar studenten het belang van geven kunnen begrijpen.

5. Filmavondje

Dit idee kan worden gebruikt voor inzamelingsacties op basisschool, middelbare school en hogeschool. Organiseer het bekijken van een geschikte film in de gymzaal of werk samen met een plaatselijke bioscoop om tegen een speciale prijs gezinnen naar een nieuwe film te laten kijken.

6. Kleurenloop

Een kleurenloop maakt het lopen voor school en leerlingen leuker. Laat leerlingen witte T-shirts dragen. Op specifieke controlepunten zullen vrijwilligers ze besproeien met waterverf of ballons met waterverf erin gooien. Zamel geld in door geld te vragen voor deelname of door sponsors te vragen om geld te beloven voor elke voltooide ronde.

Colorrun fundraiser

7. De Uitdaging van de Directeur

Daag je directeur eens uit om een uitdaging aan te gaan (bijvoorbeeld om zijn haar in een leuke kleur te verven) als het doel van de inzamelingsactie wordt behaald. Leerlingen kunnen hun favoriete ideeën aandragen door te doneren of gewoon doneren om het doel van de inzamelingsactie zo snel mogelijk te bereiken.

8. Donaties van Recyclebare Spullen

Vraag mensen om hun gebruikte inktpatronen, afgedankte elektronica en oude tijdschriften te schenken. Vervolgens kun je die doorverkopen aan recyclecentra.

9. De Kracht van Kleingeld

Ook wel bekend als de ‘Penny Drive’, is dit geldinzamelingsidee eenvoudig, maar zeer effectief, omdat het gebruikmaakt van de competitieve geest van middelbare scholieren. Plaats per klas een donatiepot in de gang. De leerlingen kunnen hun wisselgeld dan in de potten stoppen totdat ze vol zijn. De eerste klas die erin slaagt om hun pot te vullen, krijgt een beloning.

10. Geen Schooluniform Dag

Als jouw school van haar leerlingen eist dat ze een uniform dragen, is dit idee voor geld inzamelen school perfect voor jou. Organiseer meerdere keren per jaar dagen waarop er geen schooluniform hoeft te worden gedragen. Vraag de leerlingen hiervoor om een kleine donatie. Leerlingen kunnen op deze manier hun persoonlijke stijl laten zien en jij kunt geld voor school inzamelen.

11. Auto’s wassen

Richt een wasstraat op je schoolplein in. Laat het personeel en de leerlingen vrijwilligerswerk doen om in ruil voor een kleine donatie de auto’s van de ouders en andere bezoekers te wassen.

12. Naar school lopen

Afhankelijk van waar jouw school zich bevindt en hoe de leerlingen elke ochtend naar school komen, kan dit een geweldig idee zijn! Organiseer een week waarin de leerlingen lopend naar school komen en dus niet met de auto. Vraag aan de leerlingen om al het geld dat is bespaard, door geen auto te gebruiken, aan school te doneren.

13. Groeikapitaal

Dit idee voor geld inzamelen school is uniek, interessant en stimuleert de creativiteit en de ondernemersmentaliteit bij leerlingen. Geef elke leerling een kleine hoeveelheid ‘groeigeld’ en vraag hen om hun creativiteit te gebruiken en om een manier te vinden om de oorspronkelijke € 5 of € 10 in een grotere hoeveelheid geld om te zetten. Het kan nuttig zijn om hier enkele basisregels in te voeren.


Geld Inzamelen Ideeën voor Hogeschool (Bachelor)

1. Decoratiewedstrijd voor de slaapzaal

Een idee dat meer geschikt is voor hogeschool is een wedstrijd voor het verfraaien van de slaapzaal. Laat studenten een kleine vergoeding betalen om tijdens de wedstrijd hun kamer te mogen betreden. Denk aan een prijs en beloon de beste opgeknapte ruimte. Onze nummer 42 van geld inzamelen school.

2. Kookwedstrijd

Denk aan een thema (bijvoorbeeld muffins, chili, pannenkoeken) en laat de deelnemers een vergoeding betalen om hun beste gerechten te laten zien. Om het aantal donaties te verhogen, kunnen gasten de inzendingen proeven en beoordelen door zelf een gift te doen.

College Fundraising ideas

 

3. Naamgevingsrechten

Naamgevingsrechten zijn niet alleen voorbehouden voor miljonairs. Verkoop de naamgevingsrechten van een baksteen in een muur of van een stoel in een collegezaal aan individuele studenten, die de hoogste donatie geven.

4. Alumni-lunch

Werk samen met een lokaal restaurant en organiseer een lunch voor je alumni. Je kunt de lunch hosten als onderdeel van een alumni-weekend of als een eigen evenement. Je kunt kaarten verkopen om geld in te zamelen of de deelnemers om een donatie vragen.

5. Sponsoringbrieven

Laat de studenten brieven schrijven aan bedrijven met de vraag om jouw programma’s/evenementen te sponsoren. Studenten kunnen hen herinneren aan de belastingaftrek en een certificaat aanbieden dat bedrijven vervolgens kunnen ophangen.

6. Maatschappelijk project

Zamel geld in door de vaardigheden en de diensten van de studenten en docenten aan de hoogste bieder aan te bieden. Deze vaardigheden kunnen professioneel zijn (bijvoorbeeld fotografie, bijles, webdesign), maar ook dagelijkse activiteiten (bijvoorbeeld boodschappen doen, autorijden, oppassen). Laat anders mensen 24 uur lang jouw medewerkers en studenten, die deelnemen aan het project, sponseren.

7. Zen

Studenten hebben veel op hun bordje. Organiseer vóór de examens een evenement om hen te helpen ontstressen en te ontspannen. Laat vrijwilligers aromatherapie, zachte nek- en voetmassages aanbieden. Zorg ervoor dat er veel geurende oliën en kaarsen in de buurt zijn, evenals heerlijke rustgevende muziek.

8. Vijfkilometerloop met een selfie-thema

Studenten en selfies – de perfecte match! De studenten nemen selfies op specifieke controleposten (om later op de social media te kunnen plaatsen). Registreer de deelnemers en laat ze een toegangsprijs betalen. Aangezien deze selfies gedeeld zullen worden, is deze activiteit ook een uitstekende marketingtool en zal nog meer donaties kunnen aantrekken.

9. Scrabble-toernooi

Individuen betalen om deel te kunnen nemen. Spelers kunnen voor een extra donatie een kijkje nemen in een woordenboek. Haal meer geld op door het verkopen van snacks, het organiseren van veilingen en loterijen etc.

10. Een week lang elke dag een warme maaltijd

Elke student waardeert een warme maaltijd. Vraag aan verschillende restaurants om een diner voor 2 te doneren en verloot vervolgens een week uit eten. Stel de prijs van de loten af op het uiteindelijke doel van de inzamelingsactie.

11. Verrassingsdoos

Dit zal vooral populair zijn aan het begin van elk semester of tijdens belangrijke examenperiodes. Pakketten kunnen snoep, chips, chocolademelk, koekjes, een beker, fruit, een tijdschrift, enz. bevatten, die voor zowel mannelijke als vrouwelijke studenten aan hogeschool geschikt zijn. Ouders zijn altijd op zoek naar ideeën over wat ze hun kinderen kunnen sturen wanneer ze niet thuis zijn. Stuur bestelformulieren naar de ouders, die pakketten kunnen bestellen als een verrassingsgeschenk. Je zult het meeste geld verdienen door die pakketten zelf samen te stellen.

12. Multiculturele markt

Organiseer een evenement waarbij studenten de rijkdom van hun eigen cultuur met anderen kunnen delen. Studenten kunnen hun lokale maaltijden, snoepjes, dansen of andere tradities delen. Hoewel dit evenement iets langer kan duren om te organiseren, heeft het wel veel potentieel. Je kunt leden van de lokale gemeenschap en de alumni uitnodigen en iedereen om een donatie vragen om deel te kunnen nemen aan het evenement. Dit was het laatste idee om geld inzamelen voor school.


Geld Inzamelen Ideeën voor Universitaire

Universiteiten kunnen een handvol zijn voor studenten, omdat hogere studies veel druk kunnen uitoefenen. Aan de andere kant is onderwijs een noodzaak. Studenten die hun universitaire opleiding willen voortzetten, moeten de kans krijgen om deze te vervullen met een visie om grotere veranderingen in de samenleving aan te brengen. Daarvoor moeten universiteiten altijd op hun best zijn. Universiteiten hebben vaak om verschillende redenen geld nodig, zoals ontwikkelingsprojecten voor universiteiten, studiemateriaal en buitenschoolse activiteiten.

Studenten zijn vooral bezig met hun studieactiviteiten, huiswerk en opdrachten, terwijl de docenten bezig zijn met hun administratieve werk. Overigens is online crowdfunding een van de meest populaire opties voor universiteiten geworden. Daarom heeft WhyDonate de beste universitaire fondsenwervingsideeën voor studenten en helpt hen waardevolle lessen en verantwoordelijkheidsgevoel te leren.

Geld Inzamelen Ideeën voor Universitaire

Crowdfunding is een van de moeiteloze online fondsenwervingsideeën voor universiteiten. Universiteiten kunnen om welke reden dan ook online geld inzamelen door een fondsenwervingscampagne te starten en onbeperkte donaties te ontvangen van overal ter wereld. Wees gewoon vocaal en visueel over de behoefte, en dat is alles!

Wij van WhyDonate kunnen je helpen geld in te zamelen voor universiteiten door middel van crowdfunding. We zijn hier om je te helpen wanneer je hulp nodig hebt bij fondsenwerving voor universiteiten met enkele van de beste ideeën die er zijn. Nu zijn er honderden ideeën voor fondsenwerving, maar we zullen ons alleen concentreren op enkele ideeën die nuttig zijn voor universiteiten. Dus mensen, laten we het kort en eenvoudig houden en aan de slag gaan.

1. Eco-kamperen

Studenten houden van kamperen. Nou, wie niet? Kamperen is een van de buitenactiviteiten waarbij fysieke activiteit betrokken is en leert hoe belangrijk het is om voor moeder natuur te zorgen. Plan een universitair ecotoerismevriendelijke kampeertrip waar je de beschermingswaarde van de natuur, duurzaamheid en dieren in het wild kunt dekken. Verzamel de kampeergelden voor de fondsenwerving van de universiteit. Zo kan het één avontuurlijk plan maken met veel belangrijke lessen.

2. Boekenverkoop

Laat me duidelijk zijn; we gaan het hier niet hebben over het verkopen van studieboeken. Bijna iedereen heeft boeken in huis. Soms zijn er zelfs ongebruikte of gelezen boeken. U kunt zowel de studenten als het universiteitspersoneel vragen om wat boeken of tijdschriften te doneren en een boekenverkoop te organiseren voor de universitaire inzamelingsactie. Boeken zijn voor iedereen, dus iedereen zal geïnteresseerd zijn in dit soort fondsenwervers.

Vraag ouders en lokale mensen om de boekenverkoop bij te wonen, want het idee van boekenverkoop op universiteiten gaat over het verspreiden van kennis en het inzamelen van geld voor universiteiten. Dergelijke fondsenwerving door universiteiten is een goede praktijk voor onderwijsinstellingen. Daarnaast kun je ook enkele prentenboeken en tekenpapier verkopen om de artistieke talenten van mensen te stimuleren.

Geld Inzamelen Ideeën voor Universitaire - boekenverkoop

3. Geld Inzamelen voor het Planten van Bomen

Het milieu helpen en tegelijkertijd geld inzamelen voor universiteiten schreeuwt tegelijkertijd productiviteit en plezier! Vraag studenten, personeel, ouders en lokale mensen om deel te nemen aan het fondsenwervingsevenement van de universiteit. Laat mensen begrijpen hoe ze een goed doel kunnen steunen door bomen te planten. Help hen te begrijpen dat hun donaties een directe impact hebben op de natuurlijke omgeving en op het goede doel waaraan ze doneren.

In sommige gevallen ondersteunt de overheid ook dergelijke ideeën voor fondsenwervende evenementen en sluit zich aan bij de campagne door bomen te doneren of steun te verlenen voor het planten van bomen. Universiteiten kunnen een campagne starten door gebruik te maken van crowdfundingplatforms zoals WhyDonate, waarmee de inzamelingsactie wereldwijd onder de aandacht kan worden gebracht. Mensen kunnen een boom planten en een klein bedrag doneren om hun steun te betuigen. Zelfs het gebruik van sociale-mediaplatforms kan een enorm verschil maken voor de inzamelingsactie. Deel uw campagne door wat beeldmateriaal toe te voegen en u bent klaar om te gaan.

4. Talentconcerten

Studenten zijn altijd in voor een groovy muzieksessie en dansen het liefst mee met de teksten. Dit is een van de beste universitaire fondsenwervingsideeën aller tijden om geld in te zamelen. Het kan een van de beste ideeën zijn om geld in te zamelen voor school, omdat mensen graag naar talentenshows luisteren of kijken. Laat de bezoekers betalen voor toegang tot het evenement en laat ze ook doneren aan de universiteit als ze dat willen. Zo kunnen mensen genieten van de avond, kunnen universiteiten leven geven aan hun zaak en zie je veel verborgen talenten onder de studenten.

5. Bakken Inzamelingsactie

Dit idee om geld in te zamelen op de universiteit is om enkele kooktalenten van de universiteitsstudenten en -medewerkers te ontdekken. Of het nu een speciale gelegenheid of een typische dag is, iedereen houdt van zoet en gebakken hartig. Organiseer een verkoop van gebakken artikelen zoals koekjes, taarten en croissants om geld in te zamelen voor je inzamelingsactie. Vraag de leerlingen om de bakproducten te maken en ze te koop aan te bieden. Mensen kunnen de spullen kopen en geld doneren aan de donatiebox. Laat de kopers foto’s maken van de inzamelingsactie en de foto’s op sociale media plaatsen.

Mensen uit alle hoeken van de wereld kunnen het doel van de inzamelingsactie zien en doneren, zelfs als ze de goederen niet kopen. Zelfs jij kunt de campagne starten via crowdfundingwebsites en foto’s van de verkoop delen, zodat een breed scala aan mensen deel kan uitmaken van de universitaire geld inzamelen.


Laten We Beginnen

geld inzamelen voor school is moeilijk. school moeten steeds meer geld inzamelen om bepaalde voorzieningen te kunnen betalen. Fondsenwervers kunnen duur zijn om te organiseren en stress toevoegen aan het drukke werk van het schooljaar.

Bij het plannen van het schooljaar mag u het fondsenwervingsplan niet over het hoofd zien. Gebruik de bovenstaande ideeën voor fondsenwerving op school als inspiratie en maak ze uw eigen! Kies ideeën die bij uw school passen en zorg voor een goede balans tussen de activiteiten die gemakkelijk te organiseren zijn en de activiteiten die moeilijker te beheren zijn: stel uw prioriteiten. Overlaad de schoolkalender, ouders, personeel en studenten niet met fondsenwervende activiteiten.

De meeste ideeën voor geld inzamelen voor scholen die we hierboven deelden, zijn fysiek, maar vergeet ook de digitale donaties niet. De website van uw school moet modern, functioneel, regelmatig bijgewerkt en geoptimaliseerd voor mobiel zijn, zodat u virtueel donaties kunt ontvangen. Het hebben van een online donatieproces kan een deel van het geldinzamelingswerk op school vergemakkelijken. Bekijk Whydonate, donatiesoftware die eenvoudig in uw website kan worden geïntegreerd en waarmee u zowel eenmalige als terugkerende donaties kunt ontvangen.

Door het hele jaar door talloze geldinzamelingsacties te plannen en uit te voeren, kan uw school haar doelen bereiken en studenten op de best mogelijke manier van dienst zijn.

Maak Een Verschil Voor Je School – Begin Met Fondsenwerving Bij WhyDonate Nu!


Geld Inzamelen voor School FAQ

Hoe kan je geld inzamelen voor school?

Hier zijn een paar uitstekende ideeën om geld in te zamelen voor een school:

  1. Spellingwedstrijd;
  2. Kennisquiz;
  3. Verkleedfeest;
  4. Leesmarathon;
  5. Cupcakes versieren;
  6. Ontbijt met pannenkoeken;
  7. Sportdag.

Hoe kunnen kinderen geld inzamelen?

Kinderen kunnen geld inzamelen met de volgende ideeën voor fondsenwerving voor de basisschool:

  • Op jacht naar de schat;
  • Disney Dag;
  • Knutseldag;
  • School Picknick;
  • Steen-papier-schaar toernooi;
  • Popcorn verkopen;
  • Een theatervoorstelling.

Wat kan je het best verkopen op school?

Hier zijn enkele suggesties:

  • Papierwaren;
  • Kunstbenodigdhede;n
  • Snacks;
  • Artikelen met de naam van de school;
  • Studieboeken.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter