WhyDonate logo

Het Dubbele Gevoel van Crowdfunding voor Niet Verzekerde Medische Behandelingen

medische behandelingen crowdfunding

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Tja, het zal je maar gebeuren dat je van de verzekering te horen krijgt dat de ingrijpende behandeling die jij nodig hebt niet vergoed wordt. Dan zakt de grond onder je voeten weg. Wat nu? Zelf betalen? Meestal is dat geen optie. Over het algemeen is het prijskaartje van een niet verzekerde medische behandeling ook nog eens enorm. Vaak staat zo’n behandeling nog in de kinderschoenen, of wordt alleen nog maar in het buitenland uitgevoerd. Prima redenen voor de verzekeraars om er dus niet aan mee te werken en dus niets te vergoeden.

Zelf op zoek

Als je van de eerste schrik bekomen bent, ga je toch eens nadenken of er echt geen oplossing is. Je informeert naar de mogelijkheden die er zijn om de benodigde behandeling toch te krijgen. Vaak is dat nog een heel gezoek en gepuzzel. Maar, uiteindelijk weet je waar je moet zijn, of er een wachtlijst is en wat de kosten zijn. Die zijn in de meeste gevallen schrikbarend. Daar komt nog bij, dat de behandelaar jou geen garantie kan geven dat je met de behandeling bent gered. De lijst van problemen wordt dus alleen maar langer en je bent nog steeds ziek.

Hulp zoeken

Om te proberen om de zaak helder te krijgen en te gaan zoeken naar de mogelijkheden om die onbereikbare behandeling toch te ondergaan, ga je hulp zoeken. Je begint natuurlijk door familie en vrienden er over te informeren. Die zijn natuurlijk met je begaan en willen graag helpen waar zij kunnen. Helaas is dat vaak nog steeds niet genoeg. Een lening afsluiten om de behandeling en de eventuele reis- en verblijfkosten te kunnen betalen, lukt meestal ook niet. Wat doe je dan? Nou, misschien heb je succes met crowdfunding!

Crowdfunding ziekte

Ja, via het Whydonate platform is het mogelijk om door middel van crowdfunding het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Je nodigt dan als het ware het hele Nederlandse volk uit om jou te helpen met het financieren van jouw broodnodige behandeling. Het is het proberen waard, denk je dan. Al moet je natuurlijk wel met je billen bloot. Immers, men wil wel graag weten waar ze hun donatie aan geven. Soms is dat best moeilijk, maar wel heel begrijpelijk natuurlijk.

Crowdfunding voor kosten medische behandeling moeilijk?

Normaal gesproken zijn de meest voorkomende manieren van crowdfunding als volgt:

  • Donaties
  • Lening
  • Reward based (je krijgt er iets voor terug)
  • Deelnemen in de onderneming

In het geval van medische kosten, kan logischerwijs alleen voor donaties worden gekozen. Het is dus zaak dat de gever wordt gemotiveerd om deel te nemen aan de donatie crowdfunding. Best jammer eigenlijk dat veelal slechts de spectaculaire cases dan het streefbedrag halen.

Als je iets kunt missen voor een medemens, die daarmee ontzettend geholpen is en vaak zelfs daardoor in leven kan blijven, zou het niet spectaculair hoeven zijn. Voor de patiënt in kwestie is bijvoorbeeld een interne insulinepomp net zo belangrijk als voor een ander een exoskelet. In de praktijk blijkt, dat we met z’n allen toch liever het exoskelet financieren.

De moraal

Als we iets te geven hebben aan onze medemens, besef dan goed dat degenen die gebruik maken van crowdfunding niet voor de makkelijkste weg kiezen. Je moet behoorlijk wanhopig zijn om je allergrootste probleem en je grootste verdriet wereldkundig te maken. Eigenlijk zou het dus niet uit hoeven maken dat je er niets anders dan de eeuwige dankbaarheid van de ontvanger voor terugkrijgt.
Wacht niet langer, start nu uw medische crowdfunding campagne met Whydonate.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter